Уулвърхемптън обърна у дома Манчестър Юнайтед с 2:1 в среща от междинния 33-ия кръг на английската Висша лига и го надви за втори пореден път в рамките на малко повече от две седмици. На 16 март „вълците“ победиха „червените дяволи“ със същия резултат и ги отстраниха от турнира за Купата на Англия.

Норвежкият специалист Оле Гунар Солскяер бе извършил няколко промени в състав на гостите. Маркъс Рашфорд не бе в групата, като на върха на атаката започна възстановеният Ромелу Лукаку. Виктор Линдельоф, Фред, Диого Далот и Джеси Лингард също бяха титуляри, а Антони Марсиал остана на скамейката и се появи в игра през втората част на мястото на Лукаку.

 Winbet - победата е емоция! (18+)

Този път Манчестър Юнайтед поведе с гол на младока Скот Мактоминей (13) след пас на Фред. Това бе първи гол на Мактоминей в едва 41-ия му мач с екипа на „червените дяволи“. Диого Жота (25) обаче изравни бързо за „вълците“, които бяха облагодетелствани след почивката, когато гостите останаха с човек по-малко. В 57-ата минута Ашли Йънг получи втори жълт картон, а Уулвс се възползва максимално от това и стигна до успеха след автогол в 77-ата минута на Крис Смолинг (77). В самия край Смолинг бе близо до това да си отбележи втори автогол, след като при опит да пресече едно центриране отново насочи топката към собствената си врата, но Де Хеа реагира и спаси. В добавеното време и гредата спаси Юнайтед след удар на Кавалейро.

Така Манчестър Юнайтед пропусна възможността не само да влезе в топ 4 отново, но и да се изкачи до третото място във временното класиране. „Червените дяволи“ са пети с 61 точки, колкото има и четвъртият Тотнъм, който е с мач по-малко. Уулвърхемптън е седми с 47 точки.

В друга среща от кръга Фулъм загуби убедително с 1:4 при визитата си на Уотфорд и официално стана вторият изпадащ от елита тим след опашкаря Хъдърсфийлд. Головете за „стършелите“ реализираха Дукуре (23), Хюз (63), Дийни (69) и Кико Фемения (75), а за лондончани се разписа Райън Бабел (33). Така Фулъм остана със 17 точки на предпоследното място и няма дори теоретични шансове да се спаси от изпадане в оставащите пет кръга, след като 17-ата позиция е на 16 точки. Уотфорд е осми с 46 точки преди останалите срещи от кръга.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019