Манчестър Юнайтед детронира носителя на трофея Челси след 2:0 на „Стамфорд Бридж“ и се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Англия – ФА Къп. „Червените дяволи“ се отърсиха от шока след поражението от ПСЖ (0:2) на „Олд Трафорд“ в първия им мач от 1/8-финалите в Шампионската лига и ликуваха в Лондон с попадения на Андер Ерера (31) и Пол Погба (45).

Гостите започнаха по-добре и пропуски на два пъти направи Ромелу Лукаку. Постепенно „сините“ изравниха играта и в 11-ата минута стигнаха до първото си сериозно положение, но Серхио Ромеро изби удара на Давид Луис от фаул, а след това спаси и добавката на Педро. В 25-ата минута вратарят на домакините Кепа беше на път да допусне фатален гаф при един пас към него. Той изпусна за миг топката от контрол, която застрашително пое към голлинията, а и Рашфорд го притисна. Испанецът по някакъв начин се намеси с шпагат, а Давид Луис изчисти в тъч. Последва пропуск на Рашфорд, чийто удар бе отразен от Кепа, а след равностойни минути с битка предимно в средата на терена гостите поведоха с гол на Андер Ерера (31) с глава след подаване на Пол Погба.

Челси можеше да изравни в 36-ата минута след центриране на Педро и рикошет в Люш Шоу, но топката мина на сантиметри над вратата на Ромеро. Малко преди почивката Юнайтед нанесе втори удар на домакините. Пол Погба (45) се разписа с глава след комбинация с Рашфорд. Така французинът има вече 9 гола и 6 асистенции в 12 мача под ръководството на Оле Гунар Солскяер.

Winbet - удвои тръпката от победата! (18+)

През втората част „червените дяволи“ продължиха да играят по-добре, въпреки че можеха да останат и с човек по-малко на терена заради груб фаул на Матич срещу Канте, но сърбинът получи само устно предупреждение.

След почивката ситуацията на терена не се промени особено. Още в началото Рашфорд се измъкна от защитата на Челси и се откъсна. Подаването му към Лукаку обаче не бе достатъчно добре и защитата на лондончани успя да се справи. Малко по-късно “червените дяволи” можеха да останат с човек по-малко. Матич извърши нарушение срещу Канте и заслужаваше втори жълт картон, но съдията реши само да го предупреди устно.  

В 64-ата минута бърз тъч остави Еден Азар лице в лице срещу Линдельоф и в крайна сметка ударът на белгиеца бе блокиран. До края на мача нищо не се промени, „сините“ така и не успяха да отправят точен удар в очертанията на вратата и напълно заслужено „червените дяволи“ се класираха за следващата фаза.