Шампионът Манчестър Сити разби Уотфорд с 6:0 на „Уембли“ и спечели за шести път трофея в най-стария турнир в света – ФА Къп. Рахим Стърлинг (38, 81, 87) записа хеттрик, а по едно попадение добавиха Давид Силва (26), Кевин де Бройне (61) и Габриел Жезус (68). Така за първи път в своята 125-годишна история "гражданите" завършват сезон с требъл, след като вече спечелиха титлата във Висшата лига и трофея в Купата на Лигата. „Стършелите“ загубиха втори финал от своето създаване преди 121 години, след като през 1984 година падат с 0:2 от Евертън.

Шампионите доминираха от самото начало и още в 7-ата минута Каткарт блокира удар на Габриел Жезус. „Стършелите“ контраатакуваха опасно и три минути след това Деулофеу изведе Перейра очи в очи с Едересон, който излезе много бързо напред и спаси с крак.

В 22-рата минута удар на Дукуре прати топката в лакътя на Компани, но Уотфорд не получи исканата дузпа. Дори видеоасистентите, които бяха на разположение за този финал, не промениха решението на съдията Кевин Френд. Четири минути по-късно Манчестър Сити поведе, възползвайки се от грешка на Дукуре, който позволи да му объде отнета топката. След това се получи серия от рикошети и в крайна сметка Давид Силва се разписа за 1:0. Топката рикошира в крака на Фемения и влезе в далечния ъгъл.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Гражданите“ до голяма степен решиха всичко в своя полза още преди почивката, след като в 38-ата минута Габриел Жезус прати топката технично в опразнената врата, а в последния момент Рахим Стърлинг я засили към мрежата и записа името си като голмайстор.

През втората част в първите секунди гол на Жезус бе отмнен заради засада, а Уотфорд пресираше силно за около 15 минути и дори имаше превес в притежанието на топката. При контраатака в 61-ата минута Кевин де Бройне направи резултата класически след центриране на Жезус.

В 68-ата минута Габриел Жезус покачи на 4:0 след асистенция на Де Бройне. Рахим Стърлинг пък оформи своя хеттрик и крайния резултат с попадения в 81-ата и 87-ата минути след пасове на Бернардо Силва и Де Бройне. В последните секунди вратарят Гомес предотврати седми гол във вратата си след удар на Джон Стоунс.