Ливърпул разби с 4:1 Уест хям като гост в среща от 11-ия кръг на шампионата, постигайки трета поредна победа във всички турнири през последната седмица.

Двубоят "Лондон Стейдиъм" започна с интересни ситуации и пред двете врати. Във 2-ата минута Роберто Фирмино бе близо до гола, но шутът му от малък ъгъл бе отразен от Джо Харт.

"Чуковете" също можеха да излязат рано напред в резултата, но в 9-ата минута прехвърлящ на Аю срещна десния стълб на вратата, пазена от Миньоле.

Така се стигна до 22-ата минута, когато Ливърпул поведе. Мърсисайдци организираха контраатака след корнер за домакините, Салах и Мане си размениха пасове и в крайна сметка египтянинът се разписа сам срещу Харт. Само две минути след това Матип удвои. Ъглов удар създаде хаос в отбраната на Уест Хам. Мане стреля, топката рикошира в Нобъл и се насочи към вратата на Харт, който успя да избие. Матип обаче беше там, за да направи добавка отблизо - 2:0 за Ливърпул.

Уест Хям стартира по-силно втората част и в 55-ата минута Лансини намали. Аржентинецът овладя на гърди топката след пас на Аю и технично прехвърли Миньоле. Радостта на "чуковете" бе твърде кратка. Още в следващата атака Окслейд-Чембърлейн възстанови преднината от два гола на Ливърпул, след като се разписа с удар отблизо.

В 75-ата минута Мохамед Салах сложи окончателно край на спора с втория си гол в мача. 

Във временното класиране Ливърпул е 6-и с 19 точки. Уест Хям е 17-и с 9.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА