Лестър надви у дома Брайтън с 2:1 в среща от междинния 28-и кръг на английската Висша лига и се върна победния път след три поредни загуби и пет шампионатни мача без успех – 4 поражения и 1 реми. Новият мениджър на „лисиците“ Брендън Роджърс изгледа от ложите на стадиона успеха им. Компания на бившия мениджър на Ливърпул, Суонзи и Селтик правеше изпълнителният директор на клуба Айяуат Сриваданапрабха. Роджърс заменя на поста уволнения Клод Пюел.

Демарай Грей (10) вкара единствения гол за първата част след пас на Юри Тилеманс, а след почивката Джейми Варди (63) удвои аванса на „лисиците“ след подаване на Мадисън. Дейви Прьопер (66) бързо намали, но за нещо повече „чайките“ нямаха сили.

След успеха си Лестър е 11-и с 35 точки преди останалите срещи от кръга. Брайтън заема 16-а позиция с 27 точки и е само на 3 над опасната зона.

По същото време Евертън спечели с класика 3:0 при визитата си на Кардиф в Уелс след голове на Гилфи Сигурдсон (41, 66) и Доминик Калвърт-Люин (90+3). Така „карамелите“ се изкачиха на девето място с 36 точки, а тимът от уелската столица остава 17-и с 25 точки и е само на една над зоната на изпадащите.

Последният Хъдърсфийлд пък излъга у дома Уулвърхемптън с 1:0 след попадение на Стив Муние (90+1) в добавеното време. Така „териерите“ спряха серия от пет шампионатни загуби, но остават на дъното с 14 точки. „Вълците“ са осми с 40 точки, след като спряха поредицата от пет кръга без загуба – 3 победи и 2 ремита.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019