Манчестър Юнайтед възкръсна и навакса два гола пасив у дома срещу Бърнли за крайното 2:2 в драматичен сблъсък от междинния 24-и кръг на английската Висша лига. Така бе сложен край на серията осем поредни победи, шест само за първенство, за футболистите на Оле Гунар Солскяер във всички турнири. Гостите бяха на крачка от сензационна първа победа на „Олд Трафорд“ от 1962 година насам, но спечели само точка

Двубоят започна с минута мълчание за Емилиано Сала. Едва направил трансфер в Кардиф, аржентинецът бе на борда на злополучния полет, изчезнал над Ла Манша на 21 януари.

Крис Ууд вкара топката в мрежата на домакините в 33-ата минута, но тъй като бе в положение на засада, попадение не бе зачетено. "Червените дяволи" завършиха първата част без точен удар, а в началото на втората се опитаха да вдигнат оборотите, но след грешка при изнасянето на Андреас Перейра, топката се озова в Ашли Барнс (51) и той я заби неспасяемо във вратата на Давид Де Хеа. Крис Ууд (81) шокира тотално "Олд Трафорд" след центриране на Ашли Уестууд и не се виждаше как домакините ще избегнат поражението. Две минути след това съдията Джон Мос посочи бялата точка за задържане на Пол Погба, след това обаче смени решението си на пряк свободен удар извън наказателното поле.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В самия край Юнайтед първо получи право да изпълни 11-метров наказателен удар за фаул на Хенрих срещу Джеси Лингард, а Пол Погба (87-дузпа) вкара от бялата точка за 1:2. В добавеното време Виктор Линдельоф (90+2) изравни за 2:2. Играчите на Солскяер натиснаха в търсене на пълен обрат и феноменален подвиг, но късметът не беше на тяхна страна в заключителните секунди.

След хикса Манчестър Юнайтед е шести с 45 точки, а Бърнли заема 15-а позиция с 23 точки.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019