Хари Кейн вкара първия гол в кариерата си, отбелязан през август, при победата на Тотнъм с 3:1 над Фулъм в лондонското дерби, което е част от 2 кръг на Висшата лига.

Лукас Моура даде аванс на „шпорите“ в 43-ата минута с хубав диагонален удар от границата на наказателното поле, с който прати топката до десния страничен стълб на вратата на Фабрисио.

„Котиджърс“ изравниха резултата шест минути след началото на второто полувреме с куриозен гол. Александър Митрович се разписа с глава, лежейки на тревата, след пас на Раян Сесеньон.

Тотнъм отвърна с две попадения в рамките на три минути. Киърън Трипиър възстанови аванса на „шпорите“ в 74-ата с точно изпълнение на фаул, а три минути по-късно Хари Кейн беше точен след асистенция на Ерик Ламела.

Това е първи гол за капитана на националния отбор на Англия във Висшата лига през август. Попадението дойде в 15-ия мач на Кейн през този месец от годината и след 49 неуспешни опита.

С този успех Тотнъм излезе временно на първо място в класирането с шест точки, колкото има и Борнемут, но лондончани са с по-добра голова разлика. Фулъм е предпоследен без спечелен актив.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА - ТУК