Арсенал постигна победа с 2:0 срещу Челси в лондонското дерби от 23-ия кръг на Висшата лига. "Артилеристите" стигнаха до успеха по категоричен начин, не толкова в цифрово изражение, колкото в игрови план.

За "червения" успех се разписаха Александър Лаказет (14') и Лоран Косчелни (39').

Winbet - победата е емоция! (18+)

Срещата започна много по-добре за домакините, които пресираха своя съперник в неговата половина и го принуждаваха да греши.

В 14-ата минута Ектор Белерин пусна пас към Александър Лаказет, който хладнокръвно се измъкна от защитник в синьо и отбеляза от малък ъгъл за 1:0. 

Колкото повече време изминаваше в срещата, толкова по-добре играеха домакините и това си каза думата в 39-ата минута. Те получиха право да изпълнят свободен удар, който бе разигран заучено и завърши с хубав удар на Лоран Косчелни за 2:0.

През втората част сериозните положения пред двете врати липсваха, като изключение направи един пробив на Ектор Белерин, при който обаче той бе в засада.

Така домакините не се затрудниха да запазят своята преднина и заслужено триумфираха в лондонското дерби с 2:0. 

С успеха Арсенал се върна на петото място, което бе заето временно от Манчестър Юнайтед по-рано. Двата отбора имат по 44 точки, но головата разлика е в полза на "артилеристите". Челси пък е пред тях, на четвъртото място с три пункта повече.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019