Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп остана изключително доволен след победата с 2:0 при визитата на Кардиф, която е поредна крачка към така жадуваната от мърсисайдци шамионска титла. "Червените" пак са начело във временното класиране на Висшата лига с аванс от 2 точки пред Манчестър Сити, който е с мач по-малко.

„Бяхме подготвени, че този мач може да е обелка от банан, на която можем да се подхлъзнем. Момчетата обаче бяха невероятни. Беше ясно, че ще ни е трудно. Времето се промени и това придаде интензивност на мача. Трябваше да останем спокойни и да правим правилните неща. Теренът бе много сух и пасовете не вървяха добре, което бе лошо за нас. Момчетата не се отчаяха, а напротив – създадоха прекрасни положения през първото полувреме, които обаче не влязоха. Знаехме, че ако продължим така, то ще продължим да създаваме положения”, заяви 51-годишният германец.

„Головете, които вкарахме, бяха брилянтни. Дузпата? Какво да я коментираме – той задържа Мо Салах пет или шест пъти. Аз мога да кажа за мен, че не усещам напрежение, а просто искам да играем по този начин. Хубаво е, че това не можем да го променим. Отборът наистина дава всичко от себе си и говорим непрекъснато за това. Представянето ни бе повече от перфектно. Сезонът е тежък, но позитивен за нас досега. Не сме тренирали ситуацията при корнера за гола на Джини Вайналдум. Явно са си говорили на терена”, добави Клоп.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019