Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди неприятната новина, че няма да разчита на халфа Алекс-Окслейд Чембърлейн през сезон 2018/19.

Английският национал се контузи тежко в първия полуфинален сблъсък с Рома през април и претърпя операция на коляното. Първоначално надеждите на Ливърпул бяха, че Чембърлейн ще бъде готов за началото на следващия сезон, но след интервенцията стана ясно, че той няма да може да играе минимум половин година. Сега пък Юрген Клоп изключи възможността да разчита на халфа за важните срещи през целия сезон.

„Може би в момента е точното време да кажем на хората, че през новия сезон Окс ще се концентрира върху възстановяването си. След успешната операция просто вече бяхме сигурни. Надявам се, че всеки ще разбере тази информация правилно. Няма промяна и периодът е този. Новото е, че даваме подробности. Възстановяването върви добре. Готвим се за предстоящия сезон и знаем, че той няма да бъде с нас в официалните мачове. Ако го видим в някой от тях, ще бъде бонус за нас“, сподели германският специалист.