Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп направи доста изненадващо изказване за бъдещето си. 50-годишният германски специалист е начело на мърсисайдци от 2015 година, а договорът му с клуба е до лятото на 2022 година. След това бившият наставник на Борусия (Дортмунд) смята да си даде най-малко една година почивка, като не е изключено дори да сложи край на треньорската си кариера.

„След Ливърпул със сигурност ще направя една година пауза. Това е съгласувано с моето семейство. От днешна гледна точка не е изключено тогава да кажа: „Това наистина ми достави удоволствие”. Наистина е вероятно да го обявя значително по-рано, отколкото един треньор нормално го прави, казвайки: „Това беше”. Чувствам, че работата е супер интензивна”, сподели Клоп в интервю за немската телевизия Sky.

„Ако Байерн наистина бяха заинтересовани, това щеше да е сложен трансфер, защото имам договор за още четири години тук и в Ливърпул не изглежда да са недоволни от мен. Затова и те не са попитали”, коментира германският специалист евентуална оферта от баварците.

„Не бих искал да се завръщам, защото времената ми там бяха много добри. Дали това някога ще се случи, не знам, но няма да работя като треньор на възрастта на Юп Хайнкес”, категоричен е Клоп на въпрос дали пак би работил в Дортмунд.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА