Мениджърът на Манчестър Сити беше изненадан от неочакван въпрос по време на пресконференцията си след вчерашния триумф с ФА Къп, който завърши историческия требъл за „гражданите”. Един от присъстващите журналисти попита наставника дали не е получава възнаграждение от клуба и за „други услуги” извън треньорските.

Питането бе предизвикано от разследванията на УЕФА, ФИФА и ФА срещу „небесносините” за потенциални нарушения на Финансовия феърплей. Все по-често и по-често от Англия долитат информации, че манчестърци ще бъдат наказани с изваждане от Шампионската лига за период от 1 година.

Преди време „Футбол Лийкс” разкри порочна практика – която до ден днешен не е потвърдена от клуба – спрямо един от бившите наставници Роберто Манчини. Част от неговата заплата е била замаскирана като плащане за допълнителни услуги именно за да спазят „гражданите” изискванията на Финансовия феърплей.

„Вие давате ли си сметка какъв въпрос ме питате? Осъзнавате ли този въпрос?”, отвърна недоволният Гуардиола. „Дали съм бил получавал пари за друга ситуация? Точно сега, днес?”

Честно, мислите ли, че заслужавам подобен въпрос? Какво се е случило с Роберто, нямам представа. В деня, в който печелим требъл ме питате дали съм получавал пари за друга ситуация? Обвинявате ли ме, че съм получавал пари?”, добави испанецът и завърши с красноречива въздишка.