Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви след убедителната победа с 5:0 над гостите от Бърнли във Висшата лига, че „гражданите“ са най-добри в Европа по отношение на отправените удари.

„Днес отправихме 24 шута в мача. Десет от тях бяха точни. Откъм изстрели сме най-добрият отбор в Европа”, сподели със самочувствие Гуардиола.

„През второто полувреме играхме добре. Всички футболисти се представиха на ниво, особено Джон Стоунс, който игра на непривична позиция (б.р. десен краен защитник). Фернандиньо пък бе необикновен и направи едно от най-силните си представяния през сезона. Той е ключов футболист за нас. Рияд Марез игра с много силно изявен почерк. Той вкара страхотен гол, а подаванията му и агресивността бяха много добри. Той е човек, който обича да играе с топката. Обича да минава зад гърба на защитата, може да вкарва с левия и десния крак. Определено е добър трансфер”, продължи мениджърът.

„Де Бройне има нужда да натрупа минути и днес навъртя 30. Това е важно. Ще видим дали ще играе срещу Шахтьор в ШЛ. Вече трета година работим заедно, така че той на мига знае какво се изисква от него. Неговата помощ е много ценна”, завърши испанският специалист.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА