Световният шампион с Германия от 2014 година Месут Йозил показа, че не е само голяма футболна звезда с уникални технически умения, но има и голямо и състрадателно сърце. 30-годишният халф на Арсенал беше трогнат от снимка, която стана хит в „Туитър“.

Преди няколко дни кенийският журналист Ерик Джиру публикува фотос на малкия местен пастир Лоурънс, който извежда на паша стадо крави, облечен със самоделно направена фланелка на Йозил.

„Видях това хлапе да ходи по улиците на Найроби – град, в който почти няма трева за кравите му“, написа Джиру.

„Лоурънс ми каза, че много харесва Йозил. Може би един ден ще може да се сдобие с оригинална фланелка на Арсенал“, допълни журналиста и отбеляза в публикацията си профилите в социалните мрежи на бившия германски национал и на английския клуб.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Хиляди потребители на „Туитър“ харесаха и споделиха снимката. Посланието на Ерик Джиру явно е стигнало до правилното място и е привлякло вниманието на Месут Йозил.

Футболистът на „артилеристите“ изпрати две оригинални свои фланелки с автограф, както и чифт футболни обувки за малкия си африкански фен.

„Снимката на кенийското момче със собственоръчно направената фланелка ме трогна“, обясни благородния си жест Месут Йозил.