Челси и Манчестър Юнайтед завършиха 2:2 в дербито от деветия кръг във Висшата лига, което беше изключително интригуващо. "Червените дяволи" бяха само на секунди от успеха и нанасянето на първа загуба в първенството на "сините" през сезона. В спасител за домакините се превърна Рос Баркли, който донесе точката с гол в 96-ата минута. 

Антонио Рюдигер откри резултата в 21-ата, след което избраниците на Жозе Моуриньо съумяха да направят обрат. В 55-ата Антони Марсиал изравни, а в 72-ата отново французинът се разписа - 1:2. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

След изравнителното попадение в шестата минута на добавеното време се стигна до грозни сцени. Човек от щаба на Челси - Марко Яни, подразни Моуриньо, притичвайки до него и изразявайки бурно радостта си. Специалния реагира като скочи мигновено и го подгони. И между футболистите прехвърчаха искри, като подновяването на играта се забави около три минути. В крайна сметка двата гранда прибавиха по точка, а Манчестър Юнайтед само може да съжалява за пропуснатата възможност да се поздрави с успеха. Припомняме, че "червените дяволи" са без победа на "Стамфорд Бридж" от октомври 2012 година. 

Моуриньо пък за първи път не загуби при гостуване на бившия си отбор като мениджър на Юнайтед, след като беше инкасирал три поражения в трите си визити до момента.

След равенството Челси събра 21 точки и е на върха във Висшата лига, по 20 и мач по-малко имат Манчестър Сити и Ливърпул, които също продължават без загуба до момента в шампионата. Манчестър Юнайтед е осми с 14 точки.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА