Евертън допусна обрат и все пак се спаси в последните секунди у дома срещу Уотфорд, завършвайки 2:2 с него в последния мач от 16-ия кръг на английската Висша лига.

„Карамелите“ поведоха в 15-ата минута, когато бразилският им голмайстор Ричарлисон се разписа след асистенция на Андре Гомеш. Това бе и единственият гол за първата част.

След почивката в 63-ата минута Шеймъс Коулман си вкара автогол за 1:1, а само две минути по-късно обратът стана факт. Абдулай Дукуре даде аванс на „стършелите“. 

В 68-ата минута Гилфи Сигурдсон пропусна да изравни, след като не успя да се разпише от дузпа. Домакините от Ливърпул направиха всичко по силите си да стигнат поне до ремито и го направиха в добавеното време, когато Люка Дин (90+6) се разписа от пряк свободен удар и оформи крайния резултат.

След равенството Евертън остана на седма позиция с 24 точки и две по-малко от шестия Манчестър Юнайтед. Уотфорд продължи кошмарната си серия на шест кръга без успех (2 равенства и 4 загуби) и заема 12-о място с 21 точки.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019