Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо може да изиграе Футболната асоциация (ФА) и да не бъде наказан преди дербито с Челси в събота от 14:30 часа българско време на „Стамфорд Бридж“.

По правилник Специалния има право да отговори до 18:00 часа местно време в петък на обвиненията на ФА в „нецензурен, обиден и неподходящ“ език след драматичната домакинска победа на „червените дяволи“ срещу Нюкасъл (3:2) преди паузата за националните отбори. Ако Моуриньо изчака до последните няколко минути на посочения срок, от ФА няма как да му наложат незабавно наказание, тъй като ще им отнеме време за сформирането на независима комисия за изслушване.

При футболистите санкциите са предварително определени, но за тези на мениджърите трябва да има изслушване преди вземането на окончателно решение.

ФА може да накаже Моуриньо с предупреждение, глоба или пропускане на мачове на Манчестър Юнайтед от резервната скамейка. Ако той представи късно своя отговор и получи последния тип наказание, то ще влезе в сила от по-следващия мач на тима срещу Евертън.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА