Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира пред официалния сайт на клуба продажбата на Филипе Коутиньо в Барселона. Двата клуба официално обявиха сделката, която според медиите е на стойност 160 милиона евро и е третата най-скъпа в историята на футбола и рекордна за зимен трансферен прозорец.

„С голямо нежелание се сбогуваме с добър приятел, страхотен човек и фантастичен футболист в лицето на Филипе Коутиньо. Не е тайна, че Филипе искаше този трансфер още от юли месец насам, когато от Барселона проявиха интереса си към него. Филипе беше настоятелен, че иска на всяка цена тази сделка да се осъществи. Независимо от това ние успяхме да го задържим и след летния трансферен прозорец с надеждата, че ще успеем да го убедим да остане и да бъде част от това, което планираме”, започва Клоп изказването си.

„С играта си Филипе допринесе много за клуба през тези пет години и колкото и да сме разочаровани, той не пожела да продължи кариерата си тук. Заради тази отлична връзка между нас с цялото си сърце му пожелаваме всичко най-добро. Ясно е, че феновете ще са разочаровани. Колкото и да е трудно да се приеме този факт, това е част от живота и част от футбола - хората си имат собствени мечти и цели за реализиране в живота. Играчите ще идват и ще си тръгват от клуба, това е футболът. И преди са си тръгвали ключови състезатели, но клубът винаги е продължавал напред. Няма как да трансферираш сърцето и душата на Ливърпул, макар да съм сигурен, че има много клубове, които биха искали да ги купят. Със сбогуването ни с Филипе ние продължаваме нашия път на развитие в стремежа си да върнем трофеите на “Анфийлд””, допълва германският специалист.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА