Новият мениджър на Арсенал Унай Емери говори пред клубния сайт, след като официално беше обявено, че заменя Арсен Венгер. Испанецът ще даде пресконференция в 16 часа българско време.

"Развълнувам се, че се присъединявам към един от големите клубове в света. Арсенал е известен и обичан в цял свят заради стила си на игра, работата с младите, фантастичния стадион... Много съм развълнуван, че ми е поверена отговорността да започна тази важна нова глава в историята на Арсенал", бяха първите думи на Емери. 

"Очаквам с нетърпение да дам на всеки, който обича Арсенал, специални моменти и спомени", каза щастливият испанец пред клубния сайт на "топчиите".

"Унай има изключителни успехи през цялата си кариера. Успя да развие едни от най-обещаващите клубове в Европа - ПСЖ. Любовта му към работата, страстта, която влага, както и ценностите, които изповядва - на и извън терена, го правят идеалния човек, който да ни поведе напред. Проведохме поверително, широкообхватно и стриктно проучване, включващо обширни справки, анализи на данни и видео. Също така проведохме лични срещи с всички избрани кандидати. Всички се интересуваха от позицията, но ние бяхме единодушни в избора на Унай", обясни изпълнителният директор на Арсенал Иван Газидис.