Елиминиралият Ливърпул (2:1) в миналия кръг Уулвърхемптън победи драматично у дома третодивизионния Шросбъри с 3:2 в преиграване от четвъртия кръг и се класира за 1/8-финалите на турнира за Купата на Англия – ФА Къп.

Първата среща между двата тима бе завършила 2:2 след изравнителен гол в последните секунди на Мат Дохърти, който се разписа и сега, но още във 2-ата минута, за да даде аванс на домакините. Шросбъри обаче обърна резултата с попадения на Джеймс Болтън в 11-ата минута и Джош Лаурент в 39-ата минута. В добавеното време на първата част отново Мат Дохърти (45+6) бе точен за „вълците“ и пак за 2:2. След почивката Иван Кавалейро (62) донесе успеха за Уулвс след асистенция на Дохърти, който се превърна в герой за тима си в тази фаза. На 1/8-финалите „вълците“ ще гостуват на втородивизионния Бристъл Сити.

В друго преиграване от четвъртия кръг нискоразредният Нюпорт Каунти сензационно елиминира Мидълзбро след 2:0 на свой терен. По този начин Нюпорт се класира за първи път от 70 години насам за 1/8-финалите на турнира, където ще се изправи срещу Манчестър Сити.

КПР надви гостуващия Портсмут с 2:0 и го отстрани, а Брентфорд се наложи с 3:1 у дома над Барнет и също продължава към 1/8-финалите на турнира.

Утре е и последното преиграване от четвъртия кръг между Уест Бромич и Брайтън.

Пълният жребий за 1/8-финалите:
Бристъл Сити – Уулвърхемптън
Уимбълдън – Милуол
Донкастър – Кристъл Палас
Нюпорт Каунти – Манчестър Сити
Челси – Манчестър Юнайтед
Суонзи – Брентфорд
Куинс Парк Рейнджърс – Уотфорд
Брайтън/Уест Бромич – Дарби Каунти