Манчестър Сити записа тринадесета поредна победа във Висшата лига на Англия и вече е само на една крачка от титлата. Момчетата на Пеп Гуардиола постигнаха трудна, но много важна победа с 1:0 над гостуващия Лестър в предпоследния кръг, за да си върнат върха в класирането.

Успехът донесе капитанът Венсан Компани, който реализира много красив гол в 70-ата минута, с който "гражданите" събраха 95 точки на първото място, с 1 повече от втория Ливърпул.

Двубоят започна изцяло под диктовката на домакините, които контролираха събитията на терена още с първия съдийски сигнал.

Гол през първата част така и не падна, но тимът, който го търсеше определено бе този на манчестърци.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Второто полувреме започна отново с техен натиск, а в 69-ата минута като по чудо топката не влезе в мрежата на "лисиците". Последен стълб пред нея се оказа Каспър Шмайхел, отразил много коварен удар на Агуеро.

Само минутка по-късно се случи най-логичното - Сити вкара. Венсан Компани овладя на 30-ия метър от наказателното поле на Лестър, направи няколко крачки и с бомбен шут заши топката в горния ляв ъгъл на Шмайхел.

След попадението тимът на Брендън Роджърс не успя по никакъв начин да притисне своя съперник в търсене на гол и така "гражданите" удържаха преднината си, грабвайки много важни три точки.

Така в последния кръг Манчестър Сити ще гостува на Брайтън и при успех със сигурност ще е шампион на Англия. Ливърпул, който е другият кандидат за титлата, ще трябва да се надява "гражданите" да не спечелят срещу "чайките", а той самият да победи Уулвърхямптън като домакин.
 
АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019