Един от тримата голмайстори на английската Висша лига за изминалия сезон и нападател на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг е изкушаван от китайски милиони, след като „топчиите“ не успяха да си спечелят квота за Шампионската лига, съобщават „Таймс“ и „Мирър“.

Гуанджоу Евергранде и Шанай СИПГ проявяват най-сериозен интерес към 29-годишния габонски национал, който през изминалия сезон вкара 41 гола в 65 мача за „артилеристите“ във всички турнири. Според информацията на Обамеянг се предлагат 340 000 евро седмична заплата, което прави 17,6 милиона евро на година.

Договорът на нападателя с Арсенал е до лятото на 2021 година, но евентуално напускане по-рано изглежда напълно реална опция. Още от времето, когато Обамеяг играеше в Дортмунд, имаше спекулации за интерес към него от Китай.

„Естествено Китай беше една опция. Нормално е да помислиш върху това, когато ти се предлагат толкова много пари. Някои ще кажат, че това е крачка назад във футболно отношение. Аз мисля обаче, че всеки човек трябва да се замисли, когато получи такова предложение“, казва Обамеянг в интервю още през 2017 година.