Испанският нападател Алваро Мората наниза хеттрик за победата с 4:0 на Челси над Сток Сити като гост. Юношата на Реал (Мадрид) откри резултата, а след това вкара и последните две попадения. С все по-добрите си игри Мората накара феновете на „сините“ от Лондон да забравят напълно за Диего Коста, който премина в Атлетико (Мадрид).

В мача със Сток Сити още във втората минута испанецът бе в прегърдките на своите съотборници. Той получи пас от Аспиликуета и с хубав удар откри резултата. Сънародникът му Педро удвои с мощен удар от дистанция и предреши мача.

В последните минути на срещата Мората се развихри и заби две попадения. Първото дойде в 77-ата. Доскорошният играч на Реал (Мадрид) с лекота копна топката над стража на Сток Сити и направи резултата 3:0.  След още 5 минути Мората отформи своя хеттрик. Аспиликуета достави отлично кълбото на испанеца, а той с лекота оформи крайния резултат.

От началото на сезона Мората има 6 гола в 6 мача във Висшата лига за Челси.

Шампионите на Конте вече имат 13 точки и заемат третото място в класирането. Пред тях са манчестърските Сити и Юнайтед с по 16.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА - ТУК!

 
All Goals & Highlights HD - Stoke City 0-4... by FootbalLivee