Челси записа изразителна победа като гост, надигравайки с 4:0 аутсайдера Астън Вила в първия мач от програмата на 32-ия кръг на Висшата лига. За домакините това беше седмо поредно поражение, след което те остават твърдо на последното място с едва 16 точки. По всичко изглежда, че много скоро "виланите" официално ще изгубят и математически шансове за спасение в английския елит.

"Сините" от Лондон доминираха през цялото време при визитата на "Вила парк" и логично се поздравиха с успеха. Рубен Лофтъс-Чийк откри резултата в 26-ата минута, Алешанде Пато удвои от дузпа в края на първата част, а след почивката на два пъти точен беше Педро Родригес - в 46-ата и 59-ата минути.

В заключителните минути домакините трябваше да играят с човек по-малко, тъй като в 85-ата минута за втори жълт картон беше изгонен Алън Хътън.

Мачът днес беше дебют за привлечения под наем от Коринтианс Пато, който успя да се разпише още при първото си участие с екипа на Челси. Бразилецът сам си избрати дузпата, след като Али Сисоко го фаулира. Пато първоначално остана на пейката, но влезе в игра още в 23-ата минута, заменяйки Лоик Реми, който се контузи.

В състава на Челси като пълен дебютант започна американският младок Мат Миазга, а за другия младок - Лофтъс-Чийк (20-годишен) попадението във вратата на Астън Вила е първото му с екипа на първия отбор на "сините".

За лондончани това е 15-и пореден двубой във Висшата лига без поражение с Гуус Хидинк начело.

Във временното класиране Челси е девети с 44 точки.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!  

Голът на Пато:



Репортаж на мача: