Челси излъга като гост Лестър с 2:1 след продължения и стана последният полуфиналист в турнира за Купата на Англия – ФА Къп.

Съперниците играеха агресивно, но рядко отправяха опасни удари към някоя от двете врати. В 33-ата минута Алваро Мората от гостите навлезе в наказателното поле и опита удар от много малък ъгъл, но прати топката над вратата. Все пак в 42-ата минута испанският нападател се разписа след асистенция на Вилиан и даде преднина на Челси.

Рияд Марез имаше шанс да изравни в началото на втората част, но ударът му бе неточен, а след него пропуск направи и Джейми Варди с глава. Челси контролираше нещата до 76-ата минута, когато Марез проби отдясно и намери Джейми Варди, чийто удар бе блокиран. След това на два пъти Ибора не успя да вкара и накрая Варди прати топката в мрежата за 1:1.

До края на редовното време и двата тима търсеха успеха. В 80-ата минута Мората нацели греда, но дори да бе вкарал гол, той нямаше да бъде зачетен, тъй като бе отсъдена засада. Три минути преди края Каспер Шмайхел отрази удар на испанеца, а на отсрещната врата Джейми Варди нямаше късмет.

В 105-ата минута Нголо Канте центрира, а влезлият като резерва Педро изпревари Шмайхел и изведе „сините” напред в резултата. Мениджърът на домакините Клод Пюел реагира и пусна Диабате и Адриен Силва. Лестър тръгна отчаяно в атака и освободи пространства в своята половина. Канте имаше шанс да се разпише в края, но ударът му бе блокиран.

В крайна сметка Челси се класира за полуфиналите, където ще играят още Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Саутхемптън.