Шампионът Челси излъга гостуващия Манчестър Юнайтед с 1:0 на "Стамфорд Бридж" в едно от дербитата на 11-ия кръг на английската Висша лига. Алваро Мората (55) вкара единствения гол и прекъсна серията си от 6 мача без попадение.

Н'Голо Канте се завърна сред титулярите на „сините”, след като не игра в последните им шест срещи заради травма. Възстановеният от контузия Маруан Фелайни пък се появи в игра като резерва за гостите.

Още в 7-ата минута Фил Джоунс си вкара автогол, след като засече с крак центриране на Маркос Алонсо, но главният съдия го отмени заради нарушение на Алваро Мората. Последваха пропуски на Рашфорд от гостите и Бакайоко от домакините. В 16-ата минута Тибо Куртоа спаси опасен шут на Ромелу Лукаку, а домакините отвърнаха две минути по-късно с удар на Еден Азар от границата на наказателното поле, но Де Хеа се намеси и изби. Дзапакоста се опита да направи добавка с глава, но топката опъна мрежата от външната страна.

В 34-ата минута Мората падна в наказателното поле и поиска дузпа, каквато не получи, а в 40-ата минута и Кристенсен пропусна добра възможност за „сините”.

След почивката в 53-ата минута Де Хеа спаси шут на Азар, но две минути по-късно нямаше какво да направи при удара с глава на Алваро Мората, който се разписа за 1:0 след центриране на Аспиликуета.

Жозе Моуриньо реагира със смени и пусна в игра Фелайни и Марсиал на мястото на Мхитарян и Джоунс.

В 75-ата минута Бакайоко отправи неточен удар, а малко след това Де Хеа спаси шут на Азар. В заключителните минута Фелайни от гостите имаше възможност да изравни, но пропусна, а Мората пък се засуети сам срещу Де Хеа и също не успя да вкара гол, с който да направи победата на домакините по-убедителна.

След тази победа Челси събра 22 точки на четвъртата позиция и се доближи само на точка от Тотнъм и Манчестър Юнайтед, който остава втори, но вече на 8 точки след градския съперник Манчестър Сити.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА