Голямо меле са си спретнали играчите на Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити след градското дерби в неделя. Двубоят беше спечелен от „гражданите“ с 2:1, а бурната радост на победителите е отприщила гневна реакция от „червените дяволи“ още в тунела на „Олд Трафорд“. Разрастването на конфликта е било предотвратено с намесата на полицията и стюардите.

Освен остри думи са били разменени и удари. Британските медии съобщават и за летящи бутилки. Микел Артета, който прекрати кариерата си и стана асистент Пеп Гуардиола, е получил аркада на веждата. Има информации, че и друг човек от екипа на мениджър на Сити е пострадал след разправия с Жозе Моуриньо.

Специалния е поискал „гражданите“ да покажат повече уважение към загубилия тим. Моуриньо влязъл съблекалнята на съперника и е влязъл в конфликт с младия вратар Едерсон. Двамата започнали да сипят обиди един върху друг на португалски, като Моуриньо е обвинил бразилския вратар, че е бавил времето по времето на мача. След това пък на чист английски е използвал и следните думи: „По дяволите, трябва да покажеш респект. Кой си ти?”.

Има сведения, че Моуриньо е бил ударен от пластмасова бутилка, както и че е бил заливан с мляко. Щом нещата поутихнали Специалния се отправил към стаята на съдиите, за да изрази недоволството си от отсъждането на Майкъл Оливър при съприкосновението между Андер Херера и Николас Отаменди в наказателното поле.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА