Уулвърхемптън поднесе голямата сензация в третия кръг на турнира за Купата на Англия - ФА Къп, след като победи у дома лидера във Висшата лига Ливърпул с 2:1 и го изхвърли от надпреварата. Само преди две седмици мърсисайдци бяха спечелили с 2:0 на „Молиню“ в шампионатен мач, но този път „вълците“ хвърлиха бомбата и продължават към 1/16-финалите. Раул Хименес (38) и Рубен Невеш (55) бяха героите на домакините, а междувременно Дивок Ориги (51) бе изравнил.

Мениджърът на гостите Юрген Клоп бе направил множество промени в състава си. Дебют като титуляри записаха десният бек Рафаел Камачо и халфът Къртис Джоунс, а в атака действаха Даниел Стъридж, Джердан Шакири и Дивок Ориги. Шанс за изява на вратата получи Симон Миньоле. В същото време наставникът на домакините Нуно Еспирито Санто заложи на по-голяма част от титулярите си.

Преди срещата имаше минута мълчание в памет на легендата Бил Слейтър, извел „вълците“ като капитан до трофея в ФА Къп през 1960 година.

Защитникът на мърсисайдци Деян Ловрен се контузи още в първите минути и бе заменен принудително, а вместо него мачът доигра 16-годишният холандец Ки-Яна Хоевер. Той е най-младият футболист, играл за Ливърпул в турнира.

Мачът бе равностоен, въпреки че домакините имаха известно териториално предимство. Те успяха да го материализират в 38-ата минута, когато Джеймс Милнър допусна груба грешка в средата на терена и загуби топката, а след това Раул Хименес излезе сам срещу Миньоле и се разписа за 1:0. „Вълците“ продължиха да са по-активни и след гола, създавайки разбърквания пред противниковата врата, но без резултат до края на първата част. В нея гостите не създадоха нито едно голово положение.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

След почивката "червените" се активизираха и бързо успяха да изравнят. В 51-ата минута Дивок Ориги вкара много красив гол за 1:1. Радостта им обаче бе кратка, тъй като четири минути по-късно Рубен Невеш с мощен шут не остави шансове за Миньоле и вкара за 2:1.

Ливърпул имаше шанс да стигне до ново изравняване в 69-ата минута, когато Шакири шутира от фаул, Джон Руди докосна топката леко и тя се удари в гредата.

Юрген Клоп пусна в игра Мохамед Салах и Роберто Фирмино, а до края на мача гостите натиснаха, но усилията им не дадоха нужния резултат и в крайна сметка отпаднаха от надпреварата още в първата си среща.