Бившата звезда на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик разкри кой мач му е донесъл най-големия страдания в неговата кариера. 37-годишният бивш халф се оттегли след края на миналия сезон, но все още се обвинява за загубата на „червените дяволи“ от Барселона с 0:2 във финала на Шампионската лига през 2009 година. Самият той признава, че след този мач в продължение на две години бил в депресия.

„Описвам го като депресивно състояние, защото не беше нещо обичайно. Чувствах се зле или ужасно след някои срещи, но в такива ситуации излизаш от тази ситуация за няколко дни. Това поражение обаче не успях да преглътна толкова лесно. Беше едно странно чувство“, сподели Карик пред Times.

Карик продължава да хвърля вината си за първия гол в онзи мач, дело на Самуел Ето‘о в 10-ата минута, когато губи топката и камерунецът се разписва. „Не спирах да се питам: „Защо направих това?“ И от там се получи депресията. Беше тежка година след това и дълго време си остана така“, спомня си още бившият английския национал, който изигра общо 481 мача за Манчестър Юнайтед, а в момента е асистент на мениджъра Жозе Моуриньо.

Всичко стигнало своя връх до там, че през 2010 година Карик нямал желание да играе за Англия на Мондиал 2010 в ЮАР. „Исках да си остана вкъщи“, казва още Карик, който сложи край на кариерата си през май тази година.