Манчестър Сити продължава със страхотното си представяне в Англия. "Гражданите" победиха с 3:1 Арсенал в среща от 11-ия кръг на Висшата лига, постигайки девети пореден успех за първенство. Така момчетата на Хосеп Гуардиола изравниха клубния рекорд по този показател, който датира от далечната 1947 година.

Домакините започнаха по-силно срещата и головите ситуации пред вратата на гостите се редуваха една след друга. Логичното се случи в 19-ата минута, когато Кевин де Бройне материализира натиска на "гражданите". Фернандиньо пусна към белгиеца, който прати топката във вратата на Чех с удар от границата на наказателното поле.

До края на първата част Сити продължи да действа по-солидно в предни позиции, но така и не стигна до втори гол. От своя страна Арсенал стигна до най-чистото си положение в самия край на полувремето, когато Алексис Санчес успя великолепно да овладее топката и да намери Рамзи, който отправи нисък удар, но Едерсон се намеси отлично.

"Гражданите" нанесоха своя втори удар пет минути след почивката, когато Серхио Агуеро се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение на Начо Монреал срещу Стърлинг.

След гола Арсенал погледна по-смело в предни позиции и в 65-ата минута появилият се като резерва Лаказет намали резултата.

Радостта на "артилеристите" бе кратка. В 75-ата минута Габриел Жезус възстанови преднината от 2 гола на Сити, след като получи хубав пас в наказателното поле и промуши топката зад Чех. 

До края на срещата не паднаха повече попадение и Сити се поздрави с успеха.

Във временното класиране тимът на Хосеп Гуардиола е лидер с актив от 31 точки. Арсенал пък е 6-и с 19.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА