Арсенал и Тотнъм завършиха при 1:1 лондонското дерби помежду си. "Артилеристите" удариха в началото на мача чрез Аарън Рамзи, а в края на срещата за Тотнъм точен бе Хари Кейн.

Срещата започна с много положения и пред двете врати, но в резултата напред излезе отборът гост. Александър Лаказет изведе в 16-ата минута Рамзи сам срещу стража на "шпорите", а уелсецът, който през лятото ще премине в италианския Ювентус, хладнокръвно премина покрай Юго Лорис и отбеляза за 1:0. 

Отговорът на домакините не закъсня и в 24-ата минута Хари Кейн отбеляза. Попадението обаче не бе зачетено, тъй като таранът се намираше в положение на засада.

В края на първата част имаше още няколко положения, които бяха пропуснати от Алекс Ивоби и Хари Кейн. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Втората част започна с осезаем натиск на домакините, които търсеха изравняването. С пропуски обаче се отчетоха Алдервейрелд и Ерик Ламела.

Натискът на "шпорите" даде своя плод в 74-ата минута, когато бе отсъдена дузпа в тяхна полза. Зад топката застана Хари Кейн и безупречно изпълни - 1:1.

В първата минута на добавеното време реферът даде още една много спорна дузпа, но Обамеянг стреля много слабо и пропусна.

До края на срещата по-сериозни положения нямаше, но за сметка на това искрите на терена не липсваха, като Лукас Торейра си изкара директен червен картон в 95-ата минута за грубо влизане.

По този начин борбата за Топ 4 в Англия става все по-заплетена. Тотнъм и Арсенал са трети и четвърти съответно с по 61 и 57 точки, а плътно зад тях вървят Манчестър Юнайтед (55 точки) със среща по-малко и Челси (53 точки), който пък е с 2 мача пасив.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019