Арсенал спечели трудно с 1:0 при визитата си на Уотфорд в последния мач от 34-ия кръг на английската Висша лига и се завърна в топ 4, измествайки Челси от четвъртата позиция във временното класиране заради по-добра голова разлика. Пиер-Емерик Обамеянг (10) вкара победния гол за гостите, а домакините играха в намален състав от 11-ата минута, когато капитанът им Трой Дийни бе изгонен за удар с лакът в лицето на Ликас Торейра. Това е първата победа за тима на Унай Емери като гост този сезон без допуснат гол.

Срещата на „Викаридж Роу“ започна с домакински натиск и пропуск още във 2-ата минута на Андре Грей, чийто удар бе отразен от Бернд Лено. Осем минути след това вратарят на „стършелите“ Бен Фостър сгреши фатално при изнасянето на топката и Обамеянг се разписа за „топчиите“.

До края на полувремето последваха пропуски на Обамяенг за гостите и Катхарт и Капу от домакините, които бяха по-активни, но нямаха късмет в завършващата фаза.

След почивката в игра за гостите се появи Месут Йозил на мястото на Торейра, а пропуски направиха Обамеянг и Мхитарян. В 61-ата минута гредата спаси Арсенал от попадение след удар на Адам Мазина извън наказателното поле, а след още около двайсетина минути Андре Грей можеше да изравни, но в последния момент Мейтланд-Найлс блокира удара му.

Дори с човек по-малко „стършелите“ натиснаха края и бранителите на „артилеристите“ на моменти чистеха топката панически. В крайна сметка до попадение не се стигна и „топчиите“ си тръгнаха с така важните три точки.

След успеха си Арсенал е четвърти с 66 точки и по-добра голова разлика от Челси. Уотфорд остава десети с 46 точки.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019