Бетина Реймс не следва традициите, които са се закотвили при снимането на моделки. Тя с лекота хвърля предизвикателство на условностите и променя представите за фотоизкуство.

Жената "рисува" усмивките на Мадона и Анджелина Джоли, които на снимките ѝ напускат привичните си образи. Те се изправят пред нас изцяло други, по-естествени, отколкото на кориците на модните списания.  

"Жените са основата на моята работа", казва Бетина. Художничката се старае да бяха от голотията, за разлика от нейните колеги. Дори и на нейните снимки да има голи задници и цици, те не приковават погледа към себе си. По магически начин Бетина фокусира вниманието върху образа на модела. Както трябва и да бъде.  

"Снимайки хората с дрехи, аз се опитвам да разголя душата им. Това не са прости цици и дупета или нещо такова. това е нещо повече, сякаш хората захвърлят социалния си статус в гримьорната", обяснява Бетина.  

1. Френската актриса Марион Котияр 

2. Американската актриса Джина Гершон и американската моделка Елизабет Бъркли  

3.Актрисата Салма Хайек и американската киноактриса Лив Тейлър

4. Звездата на Холивуд Анджелина Джоли 

Бетина Реймс е родена през 1953 година в Париж. Занимава се професионално с фотография от 26-годишна. Преди това е работила като модел и журналист. Занимава се с изследването на женската сексуалност.  

5. Италианската моделка и актриса Моника Белучи 

6. Моника Белучи

7. Певицата Мадона

8. Американската моделка и актриса Трейси Лордс

9. Германската супермоделка и киноактриса Клаудия Шифър и френската моделка Сибил Бак

10. Британската актриса Клер Стенсфилд 

11. Американската актриса Шарън Стоун

12. Британската супермоделка Кейт Мосс

13. Мадона

14. Отново Мадона

15. Френската певица и актриса Ванеса Паради 

16. Американската киноактриса Лив тейлър

Бетина обяснява своето влечение с желанието да покаже истинската сексуалност на жените, която няма нищо общо с голотата. Фотографът се опитва да предаде правдив образ на знаменитите жени, да ги покаже такива, каквито досега те не са били виждани.  
Превод и редакция: БЛИЦ