Всяка жена мечтае да срещне своя принц. Но, за съжаление, далеч не всички успяват да направят това. И причината не е, че те са свършили. Просто повечето от тях предлагат брак на потомците на средновековните фамилии с кралска кръв.

Сега ще ти разкажем за един съвременен принц и неговата сватба с момиче от Русия.  

Преди няколко дни 33-годишният Ернст Август Хановерски мина под венчилото с 30-годишната чешка дизайнерка с руски произход Екатерина Малишева.  

Церемонията на гражданското бракосъчетание се състоя на 7 юли в кметството на Хановер, а на следващия ден се състоя и разкошна венчавка в местната черква Market Church.

Дизайнерката е израснала в Прага. Когато е била на 19 години, тя се е преместила да живее в Лондон, за да учи в местен колеж за мода. Там тя се запознала с Хановерския принц, с който живяла цели 6 години. През 2017 година двойката решила да сключи брак.  

Тържеството бе богато и помпозно. На церемонията присъстваха над 400 души.  

До олтара невестата бе заведена от баща ѝ - Игор Малишев. Принцът пък бе съпроводен от майка си - Шантал Хохули, защото баща му не одобрил избора му и отказал да присъства на сватбата.    

Екатерина е собственик на модната марка ЕКАТ, но нейната сватбена рокля бе изработена от приятелката ѝ от Ливан Сандра Мансур. Роклята е била изработена изцяло на ръка. Ушиването ѝ отнело 3.5 месеца.  След церемонията по бракосъчетанието младоженците седнали в карета, която ги закарала до тържествения прием в замъка Херрхаузен. По-късно гостите ги очаквала вечеря в Мариенбургския замък.Въпреки липсата на благословия от страна на бащата, сватбата на принца бе посетена от представители на европейските монархии.  


63-годишният Принц Ернст-Август V, след като не благослови брака, отписал цялата собственост на сина си и дори му отнел титлата. Дори замъкът, в който се състоя сватбата, вече не принадлежи на младоженеца.  

Конфликтът избухнал заради това, че избраницата на Ернст Хановерски няма аристократичен произход и няма никакви титли.  


Принцът обаче не се притеснява от това. Любовта се оказва по-силна от волята на бащата. Така той избрал Екатерина, а не титлата и наследството.

Превод и редакция: БЛИЦ