С горещи страсти започнаха днешните дебати в парламента. Депутатите обсъждаха закупуването на нови изтребители F-16 от САЩ.

Дебатите обаче започнаха с недоволство от страна на двама депутати от БСП.

Драгомир Стойнев се качи на парламентарната трибуна и горещо започна да дава наставления на шефката на НС Цвета Караянчева как да си върши работата.


„Благодаря ви, но не бяхте коректен към мен. Не съм нарушила протокола по никакъв начин. По начина на водене“, отсече Караянчева.

Веднага след това на трибунката се качи и друг депутат от БСП Румен Георгиев. Той започна да говори още преди да застане пред микрофона, но шефката на НС директно го нахока: „Не може изказване. Ще ви накажа. Слушам забележката ви към мен“.

Антон Кутев пък поиска лично премиерът Бойко Борисов да се появи в сградата на Народното събрание и да проследи дебатите за изтребителите и да изкаже своето мнение.

„Благодаря, ще информирам министър-председателя“, каза лаконично Караянчева.

„А къде е главнокомандващия на България тогава? Тук поне е военният министър Красимир Каракачанов“, отсече Данаил Кирилов от ГЕРБ в отговор на Кутев.

„Благодаря. Ще осведомим и президентството за това предложение. Президентът Румен Радев винаги е добре дошъл тук“, каза Караянчева.

В момента се разгаря дебатът по доклада за избор на нов военен самолет за бъллгарските ВВС.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!