Спорът между депутатите от ГЕРБ и БСП Делян Добрев и Елена Йончева се разгоря с нова сила в пленарна зала. По време на дебатите за вота на недоверие, който социалистите внесоха към кабинета на Бойко Борисов, народният представител Делян Добрев атакува колежката си.
„Месеци наред хвърляте кьорфишеци по мен. Не зная каква е тази фиксация по мен. Няма да коментирам всички глупости, които говорихте. С документи показах, че фирмите, които визирате, са спечелили повече поръчки в Смолян при кмет Дора Янкова, отколкото в Хасково”, посочи той.

„Обещах ви, че няма да се занимавам с вашето семейство, както вие правите с мен, само с вас.
Имате ли фирма, която е съдружник 50:50 с фирма от Вирджинските острови „Далии трейдинг лимитид”? Капиталът на фирмата е 10 000 лв.

През 2005-2009 г. получили ли сте близо 700 000 лв. от дружества с държавно участие; живеехте ли със Станишев по това време на семейни начала? Въздействал ли е той да получите тези пари?

Ходили ли сте в КТБ? Нали знаете, че има списък, в който се откриха и други ваши колеги. В този списък вие фигурирате шест пъти, като само едното от посещенията ви е в ТВ7. Когато Станишев беше премиер, вие му бяхте спътница в живота и водещ журналист. Защо не попитахте веднъж за „Батко и Братко”?”, попита Добрев. 

"Като журналист винаги съм водила идеално счетоводство и съм плащала данъци. Ако има нещо нередно и незаконно, настоявам да бъде внесен сигнал в прокуратурата или в съответните органи. Това заяви от трибуната на парламента Елена Йончева, отговаряйки на обвиненията на Делян Добрев.

"Ако има съмнения, че съм участвала в корупционни практики, моля да бъде внесен сигнал при съответните органи", добави тя. 

"Обръщам се към господин добрев, че сме внесли сигнал в проуратурата, защото той като министър на икономиката, неговото семейство е получило необезпечен кредит от 2 млн.. лева. Този кредит е взет от фирмата на неговия зет, съответно офшорна компания", заяви Йончева.

"Внесли сме в прокуратурата и този случай", завърши социалистката.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ПОКРАЙ ДЕБАТА ЗА ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ КЪМ КАБИНЕТА "БОРИСОВ 3" В БЛИЦ!