Темата на днешната среща беше проектобюджетът на НЗОК, който ще бъде разглеждан в Бюджетната комисия на парламента. Това заяви пред журналисти в Народното събрание здравният министър Кирил Ананиев след среща с представители на Обединените патриоти.
"Патриотите имаха няколко предложения, които бяха направили между първо и второ четене. Поговорихме и обясних мотивите си за всичко, което предлагам аз. Ние нямаме никакви противоречия с тях. Бяха приети частично предложенията за извънболничната помощ и медикодиагностичните дейности. За другите предложения се убедиха, след мотивирането ми, че съм прав и няма нужда от други предложения", каза още той.
 
"Това, което ще се предложи утре за приемане, е увеличение на първичната извънболнична помощ със 7 млн. лева и на специализираната извънболнична помощ също със 7 млн. лева", добави той.

Обсъдихме няколко техни приоритети, свързани с профилактиката и борбата с наркотичните вещества. ТЕЛК-те също са техен приоритет. Уведомих ги, че междуведомствената група е в края на работата си и като излезе с решение, ще бъдат уведомени. Те поискаха до НГ да се вземе решение и аз мисля, че ще влезем в тези срокове", каза Ананиев.


Никол ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!