Задкулисните действия на "бизнесмена" Сашо Дончев срещу главния прокурор Сотир Цацаров лъснаха със страшна сила.
Вчера фактураджията внезапно се сети, че преди две седмици е бил викан от Сотир Цацаров, за да бъде притискан от него. Дончев вероятно е поредната кукла на конци, която българският Фетуллах Иван Костов подръпва от двореца си в "Драгалевци", за да осигури индулгенция на подсъдимия си приятел Цветан Василев.

Заговорът минава през дискредирането на обвинител №1 и включва опит за смяната му с послушна и удобна за кръга "Капитал" марионетка.

Сашо Дончев си има и фаворитка за ключовия пост в лицето на Маргарита Попова. Бившата вицепрезидентка бе назначена за зам.-председател на Българската стопанска камера, в която председател на Управителния съвет е босът на "Овергаз" Сашо Дончев.

"Всеки сам избира къде да работи", многозначително заяви проф. Никола Филчев по повод новата служба на Попова, която напоследък се превърна в любимка на кръга "Капитал".

Попова веднъж вече бе лансирана за заместник на Борис Велчев при изтичане на мандата му през 2013 година. 

По това време в интервю за БНР, Попова дава да се разбере, че не й е чужда мисълта да се "трансферира" от "Дондуков"2 в Главна прокуратура, при положение, че ГЕРБ спечели президентските избори и тя стане вице на държавния глава.

Попитана директно дали ще се кандидатира за поста на обвинител номер 1, тя се застрахава, като тогава казва, че нито потвърждава, нито отрича подобна възможност.

За обвинител №1, обаче бе избран Сотир Цацаров, което сериозно обърка плановете на "Агнешките главички". След провала на лабораторните проекти на Иван Костов - "Дай България" и "Нова република" и излезлите на бял свят записи от аферата "АРГОгейт", "Агнешките главички" отново се нуждаят от легитимация и са готови да минат през трупа на България, за да я получат.

Слабата постановка с "новото" лице Сашо Дончев е само началото на поредицата от компромати, с които капиталци ще поискат отново излаз до контролираните от тях медии.

Прокопиев, Цветан Василев, Костов, Дончев, Христо Иванов и компания могат да получат цялото телевизионно време на "Нова телевизия" и BTV, но действията им отдавна са разобличени от българските гласоподаватели, които ги изритаха на изборите.