Във вторник не участвахме в дебата за вот на недоверие, защото такъв нямаше. Нямаше аргументи. Чухме Корнелия Нинова да чете мотивите, които бяха внесли преди седмица. Очаквахме, че те ще развият аргументите си в зала. Това заяви народният представител от ГЕРБ Тома Биков в сутрешния блок на БНТ от кулоарите на парламента.

"Министрите ни бяха готови за отговори. БСП решиха, че само Нинова ще говори. ГЕРБ ще защити своя мандат днес в зала с гласуването. Мисля, че БСП осъзнаха грешката си", каза още той. 

"БСП, не само, че не са алтернативно управление, но не са и в състояние да реализират нормален вот на недоверие", допълни народният представител. 
"Европредседателството е един процес, в който България успя да защити своите интереси. Дали ще има промени в кабинета решава Борисов, тъй като министрите са екип на министър-председателя", завърши Тома Биков. 

От своя страна Драгомир Стойнев отсече, че дебат е имало. "Това, че управляващите не пожелаха да защитят правителството си, е техен проблем", заяви още той. 

"Дали е имало е дебат в зала или не е толкова важно, важното е, че имаше дебат в обществото. Този вот ще е успешен независимо от гласуването", каза още той.

"Ние бяхме подготвени. Вотът е за хората, които ги страх от войната по пътищата, които ги е страх дали родителите им по селата няма да бъдат ограбени. Както ГЕРБ така и Патриотите търгуват със сигурността на българите. Факт е, че тази система е пред разпад", завърши Стойнев. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!