Лидерът на ДСБ Радан Кънев ще подгрее старта на новия политически проект, зад който стоят олигархът Иво Прокопиев и проваленият банкер Цветан Василев, със сбирка в Боровец този четвъртък. Това съобщиха запознати с плановете на наследника на Иван Костов в ДСБ, пише "Монитор".
Сбирката се организира в пълна конспиративност, като няма да се обявява публично. Притеснението на повечето участници в нея било, че щом се появят публично на такава среща, автоматично ще бъдат припознати и като бъдещи членове на новия проект.

Много от тях обаче само искали да чуят какви са плановете и намеренията на марионетката на Костов и олигархичните му ментори. Сред тези колебаещи се бил и неуспешният кандидат-президент на РБ Трайчо Трайков. Такива били и депутати от Гражданския съвет на блока.

На сбирката в Боровец се очаква да пристигне лично Прокопиев, който миналата седмица бе засечен да влиза в централата на ДСБ на „Кърниградска”, когато била договорена и срещата в курорта. Официално от тъмносинята партия обявиха миналата седмица, че на Национално съвещание на 26 ноември ще дадат началото на новото обединение. В редиците на ДСБ вече има и депеша за привличане на „авторитетни опозиционни политици и личности”.