Покрай протестите срещу новите, по-високи цени на тока, пострада Емил Василев, депутат от РЗС. Той се озовал случайно пред сградата на ДКЕВР, където по същото време недоволни граждани причаквали шефа на държавната комисия Атанас Семерджиев.
Щом видели Емил Василев, изведнъж решили, че това е той и му налетели на бой, оплака се самият депутат в социалната мрежа “Фейсбук”:

“Днес за малко да изям кьотека на улицата, понеже тълпа побеснели пенсионери ме обърка с шефа на ДКЕВР. Затова публикувам няколко нови мои снимки с пояснение: Аз съм Емил Василев от РЗС и не съм виновен за цената на тока. Виновните не смеят като мен да се разхождат без охрана по софийските улици. Този на снимката е Емил Василев от РЗС, а не Атанас Семерджиев от ДКЕВР. Моля, ако го срещнете на улицата - не го бийте”, призовава той.

Точно в 19,27 ч. днес репортер на БЛИЦ стана свидетел на втора среща между Емил Василев и протестиращите. Този път депутатът превантивно вдигна ръце и с усмивка предупреди: "Аз не съм Ангел Семерджиев"

Мария НИКОЛАЕВА, БЛИЦ