Срещата Тръмп-Путин завърши без резултат. Подаването на една футболна топка в никакъв случай не се приема като голямо послание за мира в света. Това каза в сутрешния блок на БТВ костовистът Асен Агов, който бе представен и като "експерт по външната политика".

Срещата беще заради самата среща. И двамата президенти имаха нужда от този показ на някакво разбирателство, добави Агов.

Експертът по външна политика Валери Тодоров отбеляза, че президентите на САЩ и Русия са много различни като възгледи за света. Те са като двама миньори, които копаят паралелно в един тунел, но шансът да се срещнат не е много голям, добави той.

Според Агов ползата за България от срещата е, че въпросът за газопровода "Северен поток" въобще не е бил повдигнат. Другото – че очевидно Тръмп се стреми към двустранни, а не към многостранни формати, не е изгодно за малки държави като България, подчерта Асен Агов.

Тръмп си представя политиката като совалки, като личен диалог с всеки държавен ръководител, заяви Валери Тодоров. По думите му Европа е в преса между САЩ и Русия. Досега Европа водеше политика, подкрепяна от САЩ, а сега има знак за промяна, каза Тодоров.