Възможно ли е "Обединените патриоти" да се явят заедно на евроизборите? - това обаче зависи от третия партньор в малката коалиция - НФСБ, чийто лидер Валери Симеонов не присъства на конгреса на ВМРО. За предстоящия евровот гост в студиото на Сутрешния блок на БНТ беше Юлиан Ангелов, председател на предизборния щаб на ВМРО и депутат от ПГ "Обединени патриоти".

"В момента водим подготовка за самостоятелно явяване на тези европейски избори. Създали сме своите щабове както в страната, така и централен щаб. Имаме водач на листата в лицето на г-н Ангел Джамбазки. За нас той е най-успешният български евродепутат, но не само за нас, а и за една голяма част от българското общество", заяви Ангелов.

"Така, че ние водим тази подготовка, но ние искаме да запазим формулата "Обединени патриоти" и да се явим заедно, за да покажем единство. Надявам се да се намери тази формула, ако не - ние от ВМРО организираме своята кампания и сме готови за явяване на изборите", каза още той.

Така Ангелов отговори на Валери Симеонов, който в събота заяви, че почти сигурно НФСБ ще се яви самостоятелно на евроизборите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!