„Аз познавам много банкери, но никога не съм успявал и не съм искал да склоня някой да наруши закона“, коментира в сутрешния блок на Нова телевизия Йордан Цонев от ДПС.
„Много пъти съм бил в кабинета на Цветан Василев, в кабинети на други банкери и в моя кабинет, но никога не съм знаел как се е управлявала КТБ“, обясни политикът.

Цонев поясни, че не знае нищо за отношения между Делян Пеевски и Цветан Василев, за това кой стои зад абревиатурата Д.П. „Всички неща, които се говорят в публичното пространство е добре да се доказват, а не да се шантажира какво е имало“, категоричен бе депутатът от ДПС.

Йордан Цонев сподели, че не знае дали Василев е ухажвал политици и уточни, че ако има такава информация е щял да я оповести. Политикът смята, че най-важното събитие днес е 100-те дни от кабинета „Борисов 3“.

Цонев писа три на правителството и заяви, че премиерът е направил сериозни грешки до момента. Той определи като голям проблем за липсата на програма за демографската криза, за развитието на икономиката и за политиката на доходите.

Депутатът смята, че е цинизъм Валери Симеонов да отговаря за демографската криза у нас и поясни, че вицепремиерът има сериозни грехове към етническия мир в страната.

Цонев бе категоричен, че формулата на кабинета“Борисов 3“ е изключително грешна. По думите му има само скандал след скандал. „Хаосът, който цари в това управление компрометира усилията на премиера, усилията на ПГ на мнозинството“, каза още Йордан Цонев.