Вотът на недоверие освен инструмент за сваляне на правителството е и инструмент за коригиране на политика. Той е много силен демократичен инструмент. Ние виждаме много сериозни пробиви в сигурността на страната. Това каза Йордан Цонев от ДПС в предаването "Лице в лице" по bTV.

Според ДПС скандалите не само петнят държавата ни, но и ни отдалечават от Шенген.

"Особен проблем в националната сигурност е създаването на раздлелителни линии от националистите. ГЕРБ подкрепят това. Създава се етническо напрежение. И затова подкрепяме този вот на недоверие. На Балканите има сериозни последици, ако не се съхранява етническия мир. Вотът е уместен, справедлив и навременен. Управляващите трябва да си вземат бележки. Те заслужават и други вотове на недоверие по други теми", стана ясно от думите на Цонев.

"ГЕРБ разчитат на аритметичното си мнозинство, те обаче водят до незавършени мандати. Такива мнозинства са нестабилни. Добре е да се замислят защо не си изкарват пълните мандати. Работите не вървят, защото не намират смелост да създадат кабинет, който да направи програмна революция във всички сфери", подчерта Цонев.