В момента чуждото мнение, което не съответства на мнението на ръководството, се заклеймява като вражеско. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV членът на Националния съвет на БСП и бивш депутат от левицата Явор Куюмджиев.

В момента, когато се казва различно мнение в Националния съвет, няма абсолютно никаква чуваемост. Мнението на ръководството се налага с брутален натиск, заяви Куюмджиев. В момента вървят три лъжовни тези, които да наложат клеймо на т. нар. опозиция в БСП. Първата теза е, че всички, които са против ръководството, са за колаборация с ГЕРБ. Първо на първо ГЕРБ нямат нужда от такова партньорство. Те весело си управляват, а ние стоим отстрани и гледаме.

Друга теза е, че всички, които са против ръководството, са против БСП. Г-жа Нинова не е партията, БСП е на стотиците й хиляди членове. И трето - всички, които не са доволни от ръководството, са окепазявани и изключвани от партията, коментира социалистът. Партията не върви на добре под ръководството на Корнелия Нинова. Всички, които имат опит, са отстранени от вземането на решения. Питам се накъде се води БСП с този тежък отстрел на всички – това ми прилича на модела на разцепването на СДС, каза още Явор Куюмджиев.