"Народното събрание не е основното място за правене на политика. БСП продължава да твърди, че ще защитава националните интереси и това ще проличи. Много е важно БСП да разкрие основните механизми и модели на тази паралелна държава". Това заяви в ефира на bTV бившият депутат от БСП Янаки Стоилов.
"В политиката е най-важно съответствието на думите с действията. Изслушайте и не ме ме прекъсвайте", наежи се бившият депутат от БСП в разгара на разговора.

"Не сме на събрание на БСП все пак", отговори троснато Хекимян.

"Един умен човек не може да се сърди. Доказа се, че БСП трябва да се развива. А самите хора в БСП да се запитат за това дали веднъж напуснеш ли политиката, не трябва да се занимаваш пак с нея.

Актуалното в момента е какво ще прави новият парламент, има много неща за решаване, а в България трябва да се повиши политическата култура", допълни той. И добави, че понякога по-простите решения са по-добри.

Оставаме съпричастни към социалистическите идеи на партията. С Корнелия Нинова си говорим, няма пречка. Разговорът трябва да се води критично откровено. Когато тя е съгласна, казва, че е, когато не е, казва, че не е", заключи политикът.