Във Фабриката за фалшиви новини цари тотално творческо безсилие. Чудещи се с какво да запълнят сайтовете и страниците на малотиражните си печатни издания, медиите на скандалните бизнесмени отново се захванаха да хулят депутата и издател Делян Пеевски. Както обикновено, те се задействаха на няколко фронта, пие в. Телеграф. 

Първо на страниците на вестник „Сега“, собственост на Газовия барон Сашо Дончев, лъсна материал с автор не кой да е, а самия провалил се правосъден министър Христо Иванов. Писанието е прекопирано от страницата му във Фейсбук и е по повод на ареста на кмета на район „Младост“ Десислава Иванчева.

Още в самото начало на материала обаче лъсва името на нашия издател. Иванов обяснява, че настоява при ареста правата на Иванчева да се спазват, и ни в клин, ни в ръкав заявява, че ще настоява и да се спазват правата на „Борисов, Пеевски и Цацаров, когато дойде неизбежният и за тях ден“. Мъдрите мисли на Иванов обаче не са нищо друго освен израз на безизходицата и безсилието, в което протестърът и провален политик е изпаднал.

Всъщност бляновете му са продиктувани от факта, че поправката за КТБ, внесена от депутатите Йордан Цонев, Хамид Хамид и Делян Пеевски, вече е факт и ще секне финансирането псевдодесните от укриващия се в Белград БГ Мадоф Цветан Василев.

Христо Иванов е достоен наследник на дядо си - комунистическия нелегал Бойкикев, и на майка си. Мечтата му е Пеевски да е в затвора или в лагер, за да няма свободни медии и скандални бизнесмени да може да действа безнаказано. Тъй като нашата медийна група всекидневно разкрива грабежите и далаверите й.

Още докато Иванов беше правосъден министър и се упражняваше върху Темида, приятелите му от „Протестна мрежа“ поискаха да се извърши проверка на нашия издател. Тя обаче завърши с констатации, че Пеевски няма никакви нарушения.

За сметка на това пък съмнителното финансиране на партията на Иванов е обект на проверка, особено заради системата „Пейпал“, чрез която се набират дарения от уж поддръжници на формацията, като парите са в лична сметка на Иванов. Също така се проверява и за четирите различни подписа под документи, докато беше министър.

Междувременно пък друга бухалка на олигархията - „Медиапул“ на гласа на Командира Стояна Георгиева, пусна материал за Столична община и процедурите за отдаване на спирките на градския транспорт на концесия. В последното изречение на текста, разбира се, отново фигурира името на нашия издател.

Причината е, че изпаднала в безизходица, Фабриката вече се чуди по коя линия да прави манипулации по адрес на Пеевски и как да изпълни норматива от няколко фалшиви новини на ден. Затова е възприела тактиката в случайни новини, нямащи нищо общо с нашия издател, да споменава името му, за да може търсачките в интернет да изкарат фалшивите им новини на преден план. Това е само поредното доказателство, че машината за лъжи по адрес на Пеевски зацикля и се чуди каква неистина да сътвори по негов адрес.