Карах със 140 км на магистралата, а джигити ме подминаваха като пътен знак. Нямах фотоапарат, за да ги снимам. Това разказа пред журналисти вътрешният министър Валентин Радев по време на инспекцията на пътя Пловдив - Асеновград, съобщава "Марица".

Той изрази притеснение от тенденцията все повече хора да загиват по пътищата. „През 2016-а на пътя Пловдив - Асеновград четирима души са изгубили живота си.  Увеличихме два пъти глобите за превишаване на скоростта, но ефектът е недостатъчен. Надявам се в края на годината тенденцията да се подобри”, каза още Радев. 

Министърът посочи, че проектът за отсечката се е оскъпил с 20 милиона лева заради изграждането на локално платно. „Казват, че асфалтът не се яде, но това не е съвсем вярно. От подобряването на инфраструктурата ще произтече изграждане на нови предприятия и повече работа за хората”, посочи вътрешният министър. По думите му, когато пътят Пловдив - Асеновград бъде завършен, софиянци ще карат ски на Пампорово, а не на Боровец.

МВР ще затяга контрола, като увеличи броя на камерите по пътищата и в патрулките.  
„Скоро ще снимаме от коли, които са без отличителни знаци. Ще засичаме основно онези, които превишават скоростта, защото именно това е най-честата причина за тежки инциденти с жертви на пътя", каза още Радев.  
След посещението си в ромския квартал "Лозница" министърът направи и поредна инспекция на започналите преди 2 седмици строителни работи по разширението на пътя Пловдив - Асеновград.