За това, което се случва по пътищата, има отговорни много други органи, преди МВР - не го казвам, за да извинявам министерството, ние си знаем мястото. Така вътрешният министър Валентин Радев коментира в кулоарите на Народното събрание зачестилите в последно време катастрофи.
Има пътища, за които отговарят общините, за други - държавата, има едни хора, които отговарят за обучението, за транспортните средства и накрая се появяваме ние, които контролираме лошите, наказваме и се опитваме да накараме нарушителите да не нарушават закона, описа веригата той.

И апелира всички ангажирани институции да поемат отговорност, в т.ч и сдружението на общините, защото тя е обща и нещо трябва да бъде направено. Радев цитира актуалната справка, която показва, че за една седмица жертвите на пътни инциденти у нас са 31.

Министърът обаче е категоричен, че вариантът е не непрекъснато да се увеличават патрулите, а са необходими мерки преди, а не, след като нещо се случи.

Валентин Радев увери също, че няма повишаване на престъпността, в частност на броя на убийствата. Вероятно, по думите му, картината някъде става по-тъмночервена, но това е временно, не е тенденция, която изисква по-специални мерки.